Persoonlijke lening

persoonlijke leningHeb je dringend geld nodig? Eender welke reden, we stellen geen vragen.
Vraag hier je lening aan. Je mag met het geld doen wat je wil.

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het geleende bedrag voor eender welk doel mag gebruiken. Er worden geen vragen gesteld, je kan er dus mee doen wat je wil, bijvoorbeeld: op vakantie gaan, een trouwfeest organiseren of een zaak starten. Ook minder aangename onverwachte kosten kunnen ermee worden betaald: begrafeniskosten, hospitalisatie, dure reparaties, schulden aan familie/vrienden, …

Wil je een auto kopen? Je huis renoveren? Vergelijk dan de rentevoeten voor een autolening of een renovatielening.

Hier zijn nog eens alle persoonlijke leningen op een rijtje: oordeel vooral zelf welke lening het beste bij jou past.

#JKPType leningAanbiederOmschrijvingAanvragen
#14.95%Persoonlijke leningCetelem
 • Minimaal € 1 200
 • Maximaal € 75 000
Gratis offerte aanvragen
#24.99%Persoonlijke leningBeobank
 • Aantrekkelijke rentevoet van 4,99% JKP
 • Lening op maat
 • Vlotte afhandeling
Gratis offerte aanvragen
#34.99%Persoonlijke leningCofidis
 • U hoeft niet van bank te veranderen
 • Geen verrassingen
 • Zeer voordelige rentevoet
 • Lenen tussen € 5 001 en € 50 000
 • Te besteden aan elk door u gekozen project!
Gratis offerte aanvragen
#45.9%Persoonlijke leningBNP Paribas Fortis
 • Leen vanaf € 1250
 • Vaste mensualiteiten, aangepast aan uw budget!
#59.4%Persoonlijke leningAuxifina
 • Financiële oplossing op maat
 • Snelle en discrete behandeling
 • Duidelijke, transparante communicatie
 
Gratis offerte aanvragen
#69.99%Persoonlijke leningKredietpunt
 • Minimaal € 2 500
 • Maximaal € 150 000
#79.99%Persoonlijke leningKredietpartner
 • Minimaal € 2 500
 • Maximaal € 90 000
Gratis offerte aanvragen
#813,99%Persoonlijke leningFerratum
 • Minilening van € 100 tot € 800 bij je eerste aanvraag
 • Binnen 24u na goedkeuring aanvraag bedrag op je rekening
 • Uitstekende klantenservice
#914.50%Persoonlijke leningCofidis
 • Cofidis Myline
 • Een vastmaandbedrag
 • Complete vrijheid
 • Flexibel en vrijblijvend
 • Lenen tussen € 500 - € 10 001
Gratis offerte aanvragen

Conclusie:

De persoonlijke lening van Cetelem komt het goedkoopst uit, weliswaar onder bepaalde voorwaarden. Je kan er al terecht vanaf 1.200 euro en het maximumbedrag dat je kan lenen is beperkt tot 75.000 euro. Een uitstekend alternatief is de persoonlijke lening van Cofidis.

 

 

Heb je een klein bedrag nodig? Dan kan je misschien gewoon een kredietkaart nemen. Dan beschik je elke maand over een doorlopend krediet. Je kan elke maand het volledige bedrag terugbetalen, dan betaal je geen interest. Je kan ook de betalingen spreiden, dan betaal je elke maand een klein bedrag terug, net zoals bij een persoonlijke lening. Met een kredietkaart spaar je bovendien ook nog eens punten waarmee je gratis aankoopbons krijgt, of korting bij Neckermann en andere winkels.

Neem je een persoonlijke lening, dan wordt het geleende bedrag direct op je rekening gestort. Je kan meteen over het geld beschikken. Een maand later moet je dan beginnen met afbetalen.

 

Een persoonlijke lening is – de naam zegt het al – een lening op naam van uw persoon. Het grootste voordeel van de persoonlijke lening is dat u het geld naar eigen inzicht kunt gebruiken. De geldlenende instantie zal geen vragen stellen over het achterliggende doel doel van de persoonlijke lening. Een ander bijkomstig voordeel is dat een persoonlijke lening vaak hele duidelijke voorwaarden kent. Het te lenen bedrag, alsmede het rentepercentage en de terugbetalingsvoorwaarden staan vooraf vast. U komt met een persoonlijke lening dus niet voor vervelende verassingen te staan! Het maken van een goede planning is daarbij wel belangrijk.

 

Waarom een persoonlijke lening?

Het afsluiten van een lening heeft vrijwel altijd als meest voorname doel om liquide middelen te vergaren. In andere woorden: er is geld nodig om een bepaalde aankoop te kunnen doen. Zeker in geval van aankopen met een behoorlijk prijskaartje, kan een lening echt uitkomst bieden. Niet alle mensen – of sterker nog: de meesten van hen – hebben een potje geld beschikbaar voor de aankoop van bijvoorbeeld een keuken of vakantie. Misschien heeft u trouwplannen, maar niet het geld om de volledige trouwdag te financieren. Door geld te lenen, kunt u er toch voor zorgen dat u uit de voeten kunt. Natuurlijk betaalt u het geleende bedrag wel terug. Dat gebeurt tegen duidelijke betalingsvoorwaarden en in een termijn die past bij de betreffende uitgave. Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen aan het afsluiten van een persoonlijke lening.

Een bedrijf starten
Heeft u de ondernemer in uzelf ontdekt? Het eigen ondernemerschap biedt vele voordelen. Het belangrijkste voordeel van het hebben van een eigen zaak, is dat u zelf uw agenda bepaalt. Dat wil zeggen dat u letterlijk bepaalt wanneer u werkt, maar vooral ook dat ú bepalend bent in de visie en missie van het bedrijf. U kunt uw onderneming naar eigen inzicht inrichten. Natuurlijk is er wel startgeld benodigd om een eigen onderneming op poten te kunnen zetten.

Door middel van een persoonlijke lening kunt u de benodigde financiële armslag verkrijgen. Als u het geld slim investeert en zorgdraagt voor een winstgevend eigen bedrijf, dan is de persoonlijke lening een goede investering. Door geld te lenen, verkrijgt u het startkapitaal om uw bedrijf van de grond te krijgen. Als u een weldoordacht plan van aanpak heeft, dan houdt u rekening met de terugbetalingsvoorwaarden van de lening, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Een vakantie boeken
Heeft u een drukke periode achter de rug? Druk gehad op het werk of een hectische periode achter de rug in de privésfeer? Dan kan een vakantie zeker deugd doen! Maar het kan zo zijn dat uw financiële situatie weinig ruimte biedt voor die broodnodige vakantie. In dat geval is het afsluiten van een persoonlijke lening een goede optie.

Het voordeel van een persoonlijke lening, is dat u geen verantwoording hoeft af te leggen voor de geldbesteding. Als u van het geleende geld heerlijk wilt genieten van de zomerzon, of als u die schitterende reis wilt maken waar u al jarenlang van droomt, dan is dat dus mogelijk! Vooraf worden de voorwaarden voor terugbetaling (rentevoet en termijnen) vastgelegd. U weet dus vooraf duidelijk waar u aan toe bent.

Het betalen van onverwachte kosten
Niet altijd zijn de achterliggende redenen voor het afsluiten van een lening positief te noemen. Een persoonlijke lening kan immers ook pure noodzaak zijn als het noodlot zich aandient. Onverwachte kosten, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar vroeg of laat krijgt waarschijnlijk iedereen er wel eens mee te maken.

Soms laat de technologie ons in de steek. Een kapotte wasmachine of vaatwasser zorgt bijvoorbeeld voor een fikse onvoorziene kostenpost. Niet iedereen is in zulke gevallen financieel bij machte om de reparatie of nieuwe aanschaf te kunnen betalen. Een persoonlijke lening biedt dan uitkomst.

Dat kan ook het geval zijn in geval van ziekenhuiskosten. Uw gezondheid staat voorop! Als het daarvoor nodig is een lening af te sluiten, dan is het de investering zeker waard. Ook in geval van een overlijden kan een persoonlijke lening van nut zijn. Afscheid nemen van een dierbaar persoon is immers een groot goed, waarbij geld een rol op het tweede plan speelt. Toch is financiële armslag dan wel een voorwaarde. Duidelijke terugbetalingsvoorwaarden zorgen ervoor dat aan u de mogelijkheid geboden wordt.

Uw bruiloft realiseren
Uw trouwdag is de mooiste dag van uw leven. Op deze dag verzegelt u de liefde, en alleen al om die reden mag geld geen rol spelen. Maar een bruiloft organiseren kost natuurlijk wél geld. Sterker nog, om uw trouwplannen in vervulling te laten gaan, is waarschijnlijk een behoorlijke som geld noodzakelijk. Niet iedereen heeft de financiële daadkracht om een trouwdag volledig uit eigen zak te financieren.

Door een persoonlijke lening af te sluiten, verkrijgt u direct het geld dat u nodig heeft om uw trouwdag tot in de puntjes te regelen. Natuurlijk kan uw huwelijksreis daarbij niet ontbreken! Door de duidelijke voorwaarden van een persoonlijke lening, weet u vooraf waar u aan toe bent. De hoogte van de rente en de termijnen van terugbetaling zijn vooraf vastgelegd.

Voordelen en nadelen
Een persoonlijke lening heeft, zoals gesteld, als grote voordeel dat de voorwaarden zeer duidelijk te noemen zijn. Het benodigde geld is direct beschikbaar op uw rekening, en de terugbetalingsvoorwaarden (rentepercentage, terugbetalingstermijnen) zijn duidelijk. Het kostenplaatje staat dus vast, en is niet afhankelijk van schommelingen op de markt. U heeft geen restschuld na de eindtermijn, en hoeft bovenal geen redenen op te geven voor het afsluiten van de lening. Het geld kan dus naar uw inzicht worden besteed.

Natuurlijk heeft ook een persoonlijke lening nadelen. Geld lenen kost immers geld, in de vorm van rente. Bij het lenen van geld is dit altijd iets waarmee rekening gehouden dient te worden. Bij een persoonlijke lening zijn de mogelijkheden voor vervroegde terugbetaling daarbij vaak beperkt. U dient zich te houden aan de vooraf overeengekomen afspraken. Ook geld bijlenen is vaak niet mogelijk. Deze nadelen zijn echter vooraf in kaart te brengen. Door een goede planning voorkomt u dus verrassingen.

 

Let op: geld lenen kost ook geld.