Kan ik geld lenen vanaf 18 jaar?

business-person-with-cash-10063679Geld lenen is vandaag de dag een bekend begrip. Er wordt voor verschillende zaken geld geregeld en een lening aanvragen is helemaal niet zo moeilijk meer. In veel gevallen is het wel noodzakelijk om een eigen inbreng te hebben. De meeste mensen hebben dat ook wel. Toch is er ook een doelgroep die nog niet veel op voorraad heeft: 18-jarigen. Veel jongeren boven de 18 jaar hebben nog geen hoge spaarrekening opgebouwd, maar willen toch graag geld lenen in bepaalde situaties. Nu vraagt u zich natuurlijk af of dat kan. En daarop kunnen wij volmondig ‘’ja’’ zeggen. Geld lenen vanaf 18 jaar is zeker mogelijk en wel op verschillende manieren.

De voordelen van een minilening
Iedereen heeft wel eens geld nodig. In sommige situaties kan het handig zijn om direct geld aan te vragen. Wanneer u 18 jaar bent, heeft u vaak nog niet de beschikking over een enorme spaarrekening waar u even wat geld van kunt plukken. Wanneer u geld wilt lenen vanaf 18 jaar kunt u natuurlijk de bank bellen en vragen of u meer rood kunt staan. In veel gevallen is dit niet meer mogelijk en heeft u al de max bereikt. Ook kunt u natuurlijk geld lenen bij bekenden. Toch is het vaak beter om geld te lenen op een discrete manier. Het is dan handig wanneer u eenvoudig geld kunt aanvragen via een minilening, ook wel flitskrediet of flitslening genoemd. Geld lenen is dan snel geregeld.

U kunt eenvoudig geld lenen via een sms’je of via de website van verschillende aanbieders. U hoeft dus niet naar een bank of financiële instelling te stappen. Bij een minilening kunt u bedragen tussen de vijftig en zeshonderd euro aanvragen, waarbij u een aflossingstermijn van 15 of 30 dagen krijgt. Waar minileningen eerst te maken hadden met vrij hoge administratieve kosten, is het afsluiten van zo’n lening tegenwoordig gratis. Ook wordt er geen rente in rekening gebracht. Dit is natuurlijk erg voordelig. Er wordt pas winst behaald door bedrijven indien u te laat betaalt of wanneer u het geld nog sneller op uw rekening wilt hebben.

Meer lenen
Toch kan het wel eens voorkomen dat u een hoger bedrag wilt lenen. Die 600 per maand tikt natuurlijk niet echt aan. Geld lenen vanaf 18 jaar is bijna niet te doen, maar het is niet onmogelijk. Grote leningen worden meestal berekend op basis van een financiële waarborg. Als 18-jarige heeft u natuurlijk vaak nog niet voldoende eigen kapitaal, waardoor banken grote leningen niet zullen toekennen. Meestal heeft u als 18-jarige ook nog geen vaste baan. Dit kan voor problemen zorgen. Het is per bank verschillend en u kunt dan ook het beste bij de gewenste kredietverstrekker navragen of een lening afsluiten vanaf 18 jaar mogelijk is. Een andere optie om geld te lenen is via een creditcard. Dit is eigenlijk geen echte lening, maar op deze manier kunt u toch geld opnemen en dit bedrag aan het eind van de maand weer terug betalen. Helaas vragen veel verstrekkers ook hier vaak een vast inkomen voor, zodat het bedrag zeker terug betaald kan worden.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Geplaatst in Advies Getagd met , , , , ,

Let op: geld lenen kost ook geld.