Sociale lening voorwaarden

Sociale lening voorwaardenDe sociale lening biedt aan geïnteresseerde kopers van vastgoed diverse interessante mogelijkheden. Niet alleen kunnen ze met behulp van dit krediet aanzienlijk besparen op de kosten van de notaris, daarnaast krijgen ze ook nog eens een hypothecaire lening voorgeschoteld met een zeer lage rente. Vooraleer een sociale lening aan te vragen moet je er wel rekening mee houden dat er verschillende voorwaarden aan het verkrijgen van deze kredietvorm verbonden zijn en wij vertellen je graag welke.

Algemene voorwaarden sociale lening

Er bestaan een aantal algemene voorwaarden waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een sociale lening. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat de verkoopwaarde van het huis niet hoger mag zijn dan het vastgestelde bedrag door de instelling waarbij de sociale lening wordt aangevraagd. Daarnaast mag je als eigenaar van vastgoed met een sociale lening slechts één enkele eigendom ter beschikking hebben. Daarnaast vereisen de voorwaarden ook dat de afsluiter van de sociale lening (met andere woorden de kredietnemer zelf) in het huis gaat wonen. Dit mag met zijn of haar partner en de kinderen zijn, maar in ieder geval moet de persoon die de lening heeft aangevraagd ook zijn of haar domicilie op het adres plaatsen. Dat is nog niet alles, want mensen die denken dat ze een handelsactiviteit in vastgoed met een sociale lening kunnen plaatsen komen vaak bedrogen uit. Dat is namelijk niet mogelijk, alleen een beperkte beroepsactiviteit behoort wel tot de mogelijkheden. Hou er verder rekening mee dat de voorwaarden voor het verkrijgen van een sociale lening sterk afhankelijk kunnen zijn van de regio (Vlaanderen, Wallonië of het Brussels Gewest) en dat ook de instelling waarbij het krediet wordt aangevraagd bepaalde specifieke voorwaarden kan verbinden aan het afsluiten van een sociale lening.

Voorwaarden op vlak van inkomen

Aan het verkrijgen van een sociale lening zijn verschillende voorwaarden verbonden waarvan enkele voorwaarden betrekking hebben tot het inkomen van de kredietnemer in kwestie. In eerste instantie is het zo dat je ook tegenover de instantie die de sociale lening verstrekt moet kunnen aangeven of je over voldoende inkomen beschikt of niet. Aan het afbetalen van vastgoed zijn altijd strenge voorwaarden verbonden omdat de kredietverstrekker een goed beeld moet hebben van, of de kredietnemer in staat is om de lening af te betalen of niet. Dat geldt voor een klassieke hypotheek, maar ook voor de sociale lening. Het opstellen van een goed dossier waaruit blijkt over welke financiële mogelijkheden je allemaal beschikt is dan ook een absolute must. Daarnaast spreekt het voor zich dat er ook een plafond wordt gesteld aan het inkomen van de kredietnemer bij een sociale lening. Jaarlijks wordt een bepaald bedrag bepaald dat ook nog eens afhankelijk is van de instelling waar je een beroep op zal doen. Let op, er is het basisbedrag, maar daarnaast is er een verhoging mogelijk aan de hand van het aantal gezinsleden waarover je beschikt. Gezinnen met twee kinderen kunnen wat dat betreft meer geld lenen dan een gezin met slechts één kind.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met aanvragen sociale lening, sociale lening, sociale lening aanvragen, sociale lening voorwaarden, voorwaarden sociale lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.