Geld lenen van ouders, waar moet je op letten?

mom-t10063165Wanneer je besluit te lenen, zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een periode lang iedere maand een vast bedrag lenen. Of in een keer een groot bedrag gestort krijgen op je rekening. Wanneer je kiest voor het laatste, ga je misschien al gauw voor een bank. Toch klinkt dat makkelijker dan het is. Een bank zal beoordelen of jij het geld daadwerkelijk nodig hebt en waarvoor. Ook zal de bank bekijken of het in jouw financiële situatie wel mogelijk is een lening af te sluiten. Soms is het dan makkelijker geld te lenen van je ouders.

Afspraken met ouders

Natuurlijk wil je alles goed regelen. Hierbij is het allereerst van belang dat je het eens wordt over het te lenen bedrag. Vervolgens moeten jullie samen gaan kijken naar jouw financiële situatie. Is het wel mogelijk straks de maandelijkse aflossing te realiseren? Past deze wel binnen jouw budget? En hoe zit het met financiële problemen? Voor je gaat lenen bij je ouders, is het verstandig andere (kortlopende) leningen eerst af te lossen. Alle afspraken die je maakt met je ouders, kun je het best vastleggen. Voor het lenen van kleinere bedragen kun je een schuldbekentenis vastleggen. Hierin leg je zoal vast wat de datum is van jullie afspraak, wat de naam is van je ouders en van jou. Ook het adres waarop jullie wonen moet worden vastgelegd. Het leenbedrag is belangrijk, net als de termijnen van terugbetaling. Tot slot zet je allebei een handtekening. Let op, geld lenen bij je ouders kan leiden tot conflicten. Zorg er daarom altijd voor dat alles goed is vastgelegd.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met belasting lenen van ouders, geld lenen van ouders, Lenen bij ouders en belasting, Lenen van ouders, lening van ouders

 

Let op: geld lenen kost ook geld.